REC Banat REC Banat
REC Banat REC Banat

„Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja“- medju najuspešnijim dunavskim projektima

Datum objave: 05-07-2016

Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanjaProjekat "Socijalno-ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji" je 29.juna, na Dan Dunava, organizovao  finalnu konferenciju pod nazivom "SEDDSR putovanje" na kojoj su sumirani rezultati nakon 4 godine od početka ovog projekta vrednog 19,5 miliona evra koji je finansirala Evropska unija, a kofinansirala i sprovela Austrijska razvojna agencija.

Događaj je organizovan na brodu "Silver Star" kojim su učesnici nakon otvaranja novoizgrađenog sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru krenuli na putovanje do Golubačke tvrđave gde je potpisano pismo o namerama između Vlade Republike Srbije i Austrijske razvojne agencije.

Na "SEDDSR putovanju" je bilo reči o važnosti i potencijalima Dunava u Srbiji i mogućnostima da se ti potencijali iskoriste za razvoj zemlje i povećanje uposlenosti. Kao predstavnici donatora koji su u ovaj projekat uložili ukupno 19,5 miliona evra su govorili gospođa Ketrin Vendt, direktorka Odeljenja za Srbiju pri generalnom Direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije i njegova ekselencija Johanes Eigner, ambasador Republike Austrije u Srbiji.

U ime Vlade Republike Srbije  su govorile gospođa Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija i gospođa Nataša Milić, vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za vode Vlade Republike Srbije.
O brojnim rezultatima koje je ovaj projekat postigao od svog početka 2012. godine govorio je gospodin Klaus Kaper, menadžer projekta.

Predstavljene su i dve najuspešnije dunavskih priča, projekata koji su finansirani kroz program donacija ukupne vrednosti 3,5 miliona iz kojeg je finansirano ukupno 17 projekata. O izuzetno uspešnom projektu „Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja“ govorila je gospođa Irena Živković direktor Regionalne razvojne agencije Banat. Uspešnu eko turističku dunavsku priču iz Sremskih Karlovaca i Fruške gore je predstavio Nikola Blagojević.

Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja

Irena Živković


RCR Banat Pokrajinski sekretarijat Opština Kovačica Kancelarija za LER Novi Bečej RPK Pančevo RPK Zrenjanin Edukativni centar Novi Sad Grad Zrenjanin VTS Zrenjanin