REC Banat REC Banat
REC Banat REC Banat

FINALNO TAKMIČENJE I ZAVRŠNA KONFERENCIJA U OKVIRU PROJEKTA “ISTRAŽI SVOJ BIZNIS”

Datum objave: 19-07-2016

Završna konferencija u okviru projekta „ISTRAŽI SVOJ BIZNIS“, koji je realizovao Regionalni edukativni centar „Banat“ (REC „Banat“) u partnerstvu sa još četiri organizacije iz javnog i privatnog sektora (Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“, YouTeam Software, Advokatska kancelarija Vladimir Stojiljkovski, Knjigovodstvena agencija Master) uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju-SDC, održana je, danas, 19. jula, u prostorijama REC „Banat“.

Prisutnima su se obratili:
Oliver Mitrović, predsednik Skupštine grada Zrenjanina; Aleksandar Rončević, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije; Branislav Milosav, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat; Darko Vukić, Regionalni edukativni centar Banat; Mr Tatjana Mijatović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Zrenjanin i Gordana Ivanov, Knjigovodstvena agencija Master.


    
Na konferenciji je premijerno predstavljen kratak promotivni film o projektu “ISTRAŽI SVOJ BIZNIS” I proglašeni su pobednici finalnog takmičenja koje je održano neposredno pre konferencije.

Pobednici finalnog takmičenja su:
1.    Renata Đorđević Sabadoš – Ketering servis
2.    Ivana Bolozan – Psihološko-logopedsko savetovalište za dijagnostifikovanje i terapijski rad sa decom
3.    Rade Babić – Proizvodnja kartonske ambalaže i reciklaža kartonskog i papirnog otpada


 
Za pobednike su u okviru projekta predviđene vredne nagrade:
-    finansijska podrška u pojedinačnom bruto iznosu od 2.000 švajcarskih franaka i
-    konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana
Na naše veliko zadovoljstvo, kvalitet i potencijal projekta su prepoznali naši lokalni partneri, te su obezbeđene i vredne dodatne nagrade:
-    besplatna izrada reklamnih spotova – IP Media Zrenjani
-    mogućnost besplatnog korišćenja Poslovnog inkubatora u Zrenjaninu
-    besplatan nastup na predstojećem Sajmu inovacija, kooperacija  i preduzetništva "INOCOOP 2016"
Projekat „ISTRAŽI SVOJ BIZNIS“ se realizuje u okviru tematske grant šeme „Podrška inovativnim pristupima povećanja zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, a u sklopu Projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih“. Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva sprovodi projekat u saradnji sa sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom omladine i sporta, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.
Realizacija projekta traje 6 meseci, ukupni budžet je 24.950 CH (švajcarskih franaka), a cilj projekta je doprinos smanjenju dugoročne nezaposlenosti i povećanju zapošljivosti mladih nezaposlenih lica na teritoriji Srednjeg Banata.

Projekat podržali:

 


RCR Banat Pokrajinski sekretarijat Opština Kovačica Kancelarija za LER Novi Bečej RPK Pančevo RPK Zrenjanin Edukativni centar Novi Sad Grad Zrenjanin VTS Zrenjanin