REC Banat REC Banat
REC Banat REC Banat

Finalno takmičenje i završna konferencija u okviru projekta “EDUKUJ SE, ZAPOSLI SE!”

Datum objave: 23-02-2017

U sredu, 22. februra 2017. godine u prostorijama Grada Pančevo održano je Finalno takmičenje u okviru projekta „Edukuj se, zaposli se!“.

Projekat je pružio mogućnost mladim nezaposlenim licima sa teritorije južnog Banata da uz pomoć adekvatnih obuka i kontinuirane mentorske podrške, razviju svoje sopstvene poslovne ideje, unaprede svoje veštine i znanja i spremni se otisnu u preduzetničke vode.

Učesnici sa najboljim i najperspektivnijim poslovnim idejama su u protekla dva meseca prošli naprednu obuku iz oblasti preduzetništva, koja je podrazumevala kontinuirani mentorski rad sa relevantnim ekspertima i predstavnicima privrede iz različitih oblasti. Na Finalnom takmičenju, Stručna komisija je odabrala tri najbolja poslovna plana, za koje je obezbeđena finansijska podrška u pojedinačnom bruto iznosu od 240.000,00 RSD, kao i adekvatna konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana.

Odmah nakon Finalnog takmičenja održana je i završna konferencija projekta, na kojoj je premijerno prikazan film o projektu (o aktivnostima relizovanim do finalnog takmičenja), proglašeni su pobednici i uručeni su im vaučeri.
Pobednici finalnog takmičenja su:
1.    Emilija Nedeljkov - Agencija za organizovanje Venčanja i drugih proslava (Venčanice i Dekoracija)
2.    Nebojša Nedeljković - Proizvodnja lakih plovila na elektro pogon
3.    Nikola Popović - Arhitektonski biro


Za pobednike su u okviru projekta predviđene vredne nagrade:
-    finansijska podrška u pojedinačnom bruto iznosu od 240.000,00 RSD i
-    konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana


Projekat „Edukuj se, zaposli se!“ realizuje Regionalni edukativni centar – Banat u partnerstvu sa još tri institucije/organizacije iz javnog i privatnog sektora: Grad Pančevo, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat i Doo za vođenje poslovnih knjiga Beba Company Pančevo. Realizacija projekta je trajala 8 meseci (jul 2016 – februar 2017. godine), a cilj projekta bio je doprinos smanjenju dugoročne nezaposlenosti i povećanju zapošljivosti mladih nezaposlenih lica i razvoj Grada Pančeva i južnobanatskog regiona kao naprednog društva zasnovanog na znanju.

 


RCR Banat Pokrajinski sekretarijat Opština Kovačica Kancelarija za LER Novi Bečej RPK Pančevo RPK Zrenjanin Edukativni centar Novi Sad Grad Zrenjanin VTS Zrenjanin