REC Banat REC Banat
REC Banat REC Banat

FINALNO TAKMIČENJE U STAROJ PAZOVI U OKVIRU PROJEKTA “ISTRAŽI SVOJ BIZNIS – FAZA 2”

Datum objave: 29-09-2017

Na Finalnom takmičenju, Stručna komisija je imala veoma težak zadatak da među finalistima odabere 4 najbolja učesnika sa najperspektivnijim poslovnim idejama i najboljim biznis planovima, za koje je obezbeđena finansijska podrška (1. i 2. mesto: 2.000 CHF u dinarskoj protivvrednosti; 3. i 4. mesto: 180.000 RSD), kao i adekvatna konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana.


Pobednici finalnog takmičenja grupe u Staroj Pazovi su:
1. MESTO
MILOŠ BATES – Proizvodnja dušeka i madraca


 
2. MESTO
OLIVERA DOBROJEVIĆ - Proizvodnja sojinih proizvoda


 
3. MESTO
KRISTINA KANTAR - Proizvodnja torti i kolača - internet poslastičarnica


 
4. MESTO
MARTIN POTRAN - Uslužna mašinska obrada metala


Svi finalisti su se istakli sa sjajnim, kreativnim i inovativnim poslovnim idejama i sudeći prema kvalitetu urađenih biznis planova, ubeđeni smo da će svi uspeti da pronađu svoje mesto na tržištu – želimo im svu sreću i uspeh u budućem radu!

Projekat „Istraži svoj biznis – faza 2” realizuje Regionalni edukativni centar – Banat u partnerstvu sa još 7 institucija/organizacija iz javnog i privatnog sektora (Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat, Bus Computers d.o.o. Kikinda, Knjigovodstveni biro Marinkov, Klasa d.o.o. Novi Sad, Advokat Marko Pekić Novi Sad, Panon S d.o.o. Stara Pazova i Advokat Dejan Stanić Stara Pazova) i uz stručnu  podršku 7 institucija saradnika (Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Kikinda, Grad Novi Sad, Opština Stara Pazova i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) - Filijale Kikinda, Novi Sad i Sremska Mitrovica).

Cilj projekta je širenje modela „Istraži svoj biznis“ na tri lokalne samouprave u Vojvodini radi smanjenja dugoročne nezaposlenosti i povećanja zapošljivosti mladih nezaposlenih lica i razvoj AP Vojvodine kao naprednog društva zasnovanog na znanju.

Projekat se realizuje u okviru Projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih –glavna faza“ koji sprovodi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom omladine i sporta, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, ali i u okviru „Javnog konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih“  Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


RCR Banat Pokrajinski sekretarijat Opština Kovačica Kancelarija za LER Novi Bečej RPK Pančevo RPK Zrenjanin Edukativni centar Novi Sad Grad Zrenjanin VTS Zrenjanin