REC Banat REC Banat
REC Banat REC Banat

FINALNO TAKMIČENJE U NOVOM SADU U OKVIRU PROJEKTA “ISTRAŽI SVOJ BIZNIS – FAZA 2”

Datum objave: 21-09-2017

Juče, 20. septembra 2017. godine u prostorijama Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu je održano prvo Finalno takmičenje u okviru projekta “Istraži svoj biznis – faza 2”.Deset najboljih učesnika u Novom Sadu izabranih na Eliminacionom takmičenju su u protekla dva meseca prošli naprednu obuku iz oblasti preduzetništva, koja je podrazumevala kontinuirani mentorski rad sa relevantnim ekspertima i predstavnicima privrede iz različitih oblasti. Na Finalnom takmičenju, Stručna komisija je imala veoma težak zadatak da među njima odabere 4 najbolja učesnika sa najperspektivnijim poslovnim idejama i najboljim biznis planovima, za koje je obezbeđena finansijska podrška (1. i 2. mesto: 2.000 CHF u dinarskoj protivvrednosti; 3. i 4. mesto: 180.000 RSD), kao i adekvatna konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana.
 Pobednici finalnog takmičenja grupe u Novom Sadu su:


1. MESTO
ALEKSANDAR VLASAČEVIĆ - Stomatološka ordinacija sa dežurnom i terenskom stomatološkom  službom


 
2. MESTO
STEFAN PANIĆ - Stambena automatika
 

3. MESTO
SLOBODANA RAJIĆ - Edukativno-kreativni muzički centar
 

4. MESTO
MAŠA VUKOBRAT - Advokatska Kancelarija
 

Svi finalisti su se istakli sa sjajnim, kreativnim i inovativnim poslovnim idejama i sudeći prema kvalitetu urađenih biznis planova, ubeđeni smo da će svi uspeti da pronađu svoje mesto na tržištu – želimo im svu sreću i uspeh u budućem radu!
U narednom periodu nas očekuju još 2 finalna takmičenja: 22. septembra u Kikindi i 29. septembra 2017. godine u Staroj Pazovi.

Projekat „Istraži svoj biznis – faza 2” realizuje Regionalni edukativni centar – Banat u partnerstvu sa još 7 institucija/organizacija iz javnog i privatnog sektora (Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat, Bus Computers d.o.o. Kikinda, Knjigovodstveni biro Marinkov, Klasa d.o.o. Novi Sad, Advokat Marko Pekić Novi Sad, Panon S d.o.o. Stara Pazova i Advokat Dejan Stanić Stara Pazova) i uz stručnu  podršku 7 institucija saradnika (Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Kikinda, Grad Novi Sad, Opština Stara Pazova i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) - Filijale Kikinda, Novi Sad i Sremska Mitrovica).
Cilj projekta je širenje modela „Istraži svoj biznis“ na tri lokalne samouprave u Vojvodini radi smanjenja dugoročne nezaposlenosti i povećanja zapošljivosti mladih nezaposlenih lica i razvoj AP Vojvodine kao naprednog društva zasnovanog na znanju.
Projekat se realizuje u okviru Projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih –glavna faza“ koji sprovodi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom omladine i sporta, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, ali i u okviru „Javnog konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih“  Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


RCR Banat Pokrajinski sekretarijat Opština Kovačica Kancelarija za LER Novi Bečej RPK Pančevo RPK Zrenjanin Edukativni centar Novi Sad Grad Zrenjanin VTS Zrenjanin